Предстоящи регионални срещи на секретарите на общини

На 29 септември 2023 г. от 11:00 ч. до 14:30 ч. в гр. Варна, бул. „Христо Ботев“ № 1, зала в сградата на „Юнашки салон“, ще се проведе регионална среща на НАСО РБ. По време на срещата заедно със секретарите на общини от областите Варна, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен, в неформална среда ще обсъдим важни въпроси и актуални приоритети, ще очертаем посоки за бъдещо единодействие и ще поговорим как да продължим дейността си по разрешаване на общите за всички секретари на общини проблеми.

Гост на регионалната среща ще бъде адв. Мария Недева, дългогодишен председател на РИК - Габрово и ОИК - Габрово, юрист със значителен професионален опит в общинска и областна администрация, адвокат от Адвокатска колегия – Габрово, с която ще имаме възможност да дискутираме измененията в Изборния кодекс, новите моменти и практически въпроси, свързани с организационно-техническата подготовка на предстоящите на 29.10.2023 г. избори за общински съветници и кметове.

Това ще бъде третата от четирите регионални срещи на членовете на НАСО РБ през 2023 г., като последната от тях /за областите Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Пловдив и София/, ще се състои на 03 октомври от 10:30 ч. до 14:00 ч. в гр. София, ул. “Московска” № 33, заседателна зала “София”, V етаж.

Членове на НАСО РБ от други области също биха могли да присъстват на регионалните срещи, в случай че заявят интерес и налице възможност за тяхното включване.