Д О 

Кметовете и секретарите на общините

Варна, Добрич, Велико Търново, Дряново 

Уважаеми кметове,

Уважаеми колеги,

Човешката трагедия в бедстващите общини Варна /р-н „Аспарухово”/, Добрич, Велико Търново и Дряново докосна всеки един от нас и не ни остави безучастни.

Това в пълна степен се отнася и за всички членове на НАСО РБ. Всеки според своите възможности - материални и морални - изрази своята съпричастност към голямото нещастие, сполетяло страната ни. С тревога следим за огромните опустошения, нанесени от стихията – както за гражданите, така и за бизнеса и общината. За огромно съжаление, в р-н „Аспарухово” и Добрич бедствието взе и човешки жертви! Моля, предайте нашите съболезнования на скърбящите семейства!

        

Скъпи колеги,

С настоящото Писмо за подкрепа бихме желали да вдъхнем вяра и оптимизъм, на фона на тягостната атмосфера, особено в най-пострадалите райони. Убедени сме, че с адекватни действия на всички институции и организации на територията на Вашата община и на централно ниво, както и с помощта на многото дарители и доброволци, Вие ще превъзмогнете създадените от природата негативни последици и ще възстановите нормалния живот във Вашата община.

Искаме да поздравим Вашите екипи, често, под ръководството на колегите-секретари на общини, за тяхната денонощна, всеотдайна и ползотворна работа! Те самоотвержено прекараха редица безсънни нощи в борбата за спасяване на хора и имущество, а сега продължават работата си по възстановяване на щетите нанесени и на граждани, и на общината, както и по реализацията на дейности с превантивен характер.

За съжаление, нашето професионално сдружение не е в състояние да окаже финансова помощ, но притежава други, „логистични ресурси”, които биха Ви били от полза. Ще сме особено доволни, ако се обърнете към НАСО РБ за подобна помощ, при необходимост! 

  Желаем Ви, с дързост и неотстъпчивост, да се справите успешно с последиците от това ужасно природно бедствие.

   Ние сме с Вас!

От управителните органи и членовете на НАСО РБ,

Васил Панчаров

Изпълнителен директор на НАСО РБ

Юли 2014 г.

Габрово

Facebook

SFbBox by website

logo title


sar
  Logo IPPM 2022