Седемнадесета практическа конференция на НАСО РБ - Върнячка Баня, Сърбия`2023

В гр. Върнячка баня, Сърбия, в конферентната зала на хотел „Фонтана“, за седемнадесети път се проведе традиционната Практическа конференция на НАСО РБ на тема “Актуални въпроси в работата на секретарите на общини". Партньор на НАСО РБ за събитието и символичен домакин беше Община Върнячка баня.

27 секретари на общини, ръководители и служители в общински администрации от цялата страна имаха възможност да участват в тематични панели, презентации и дискусии по въпроси, свързани с приключване на мандат 2019-2023, актовете, които е необходимо да бъдат издадени или приети преди местни избори, правните действия, които следва да бъдат извършени от страна на кметовете и общинските съветници.

Споделяне на опит и добри практики по време на ХVI Практическа конференция на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България в периода 14.06. – 17.06.2022 г.

За шестнадесети път, след двугодишно прекъсване, се състоя традиционната Практическа конференция на НАСО РБ.

Деловата част се проведе в  гр. Сандански, Интерхотел „Сандански”, зала „Сандански”, с 66 участници, секретари на общини, председател на ОбС, кметове, ръководители и служители в общински администрации от цялата страна.

Откриване на Конференцията направи Кремена Събева – заместник-председател на УС на НАСО РБ и секретар на

Петнадесета практическа конференция на НАСО РБ - Сандански`2019

Споделяне на опит и добри практики по време на ХV Практическа конференция на Националната асоциация на секретарите на общини в Република Българияв периода 02.06. – 05.06.2019 г.

За петнадесети пореден път, в гр. Сандански, се проведе традиционната Практическа конференция на НАСО РБ, с 47 участници, секретари на общини, председател на ОбС, кметове, ръководители и служители в общински администрации от цялата страна.

Деловата част се проведе на 02.06.–03.06.2019 г. в гр. Сандански, Интерхотел „Сандански”, зала „Син салон”.

Четиринадесета практическа конференция на НАСО РБ - Силиври, Турция`2018

Споделяне на опит и добри практики извън работната среда в Турция, в периода 25.09. – 29.09.2018 г.

За четиринадесети пореден път се проведе традиционната Практическа конференция на НАСО РБ зад граница. 38 участници, в т.ч. секретари на общини и районни администрации, председател на ОбС, кмет, ръководители и служители в общински и районни администрации от цялата страна.

Официалната деловата част се проведе на 26.09.2018 г. в конферентната зала на хотел Kumburgaz Marin Princces 5*.

XIV практическа конференция на НАСО РБ - Силиври, Турция

В изпълнение на Програмата за дейността на НАСО РБ за 2018 г., вече е в ход подготовката на ХIV Практическа конференция на секретарите на общини извън работна среда, в периода 25.09. – 29.09.2018 г. в Силиври, Турция.

Конференцията е на тема "Актуални проблеми при въвеждането на Е-управление в общините" и ще включва презентации и дискусии по актуални въпроси в работата на секретарите на общини по темата, поднесени от колеги и водещи български експерти.

За повече информация може да се обърнете към екипа на НАСО РБ.

Тринадесета практическа конференция на НАСО РБ – Калея, Испания`2017

Секретари на общини споделят опит и добри практики по време на конференция в Испания

За тринадесети пореден път се проведе традиционната Практическа конференция на НАСО РБ зад граница! Отново в резултат на силен интерес от страна на настоящи и бивши секретари на общини.

ХІIІ практическа конференция на секретарите на общини извън работната среда се проведе в периода 13.06. – 17.06.2017 г. в Испания.

Тринадесета практическа конференция на НАСО РБ-Барселона, Испания

В изпълнение на Програмата за дейността на НАСО РБ за 2017 г., вече е в ход подготовката на ХIII Практическа конференция на секретарите на общини извън работна среда, в периода 13.06. – 17.06.2017 г. в Барселона, Испания.

Конференцията ще включва презентации и дискусии по актуални въпроси в работата на секретарите на общини. Ще бъде споделен опит и практики в областта на местното самоуправление и в частност работата на секретарите на общини. С колегите от Испания ще бъдат обсъдени и възможностите за сътрудничество между български и испански общини.

Дванадесета практическа конференция на НАСО РБ – Римини, Италия`2016

Юни е! За дванадесети пореден път - време е за ... провеждане на традиционната Практическа конференция на НАСО РБ зад граница! И всичко това отново в резултат от проявения интерес и предложенията ви по време на ХХІV ОС в Пловдив и последвалите решения на УС.

ХІІ практическа конференция на секретарите на общини извън работната среда бе проведена в периода 11.06. – 18.06.2016 г. в Римини, Италия. Участници – 52, в т.ч. секретари на общини и районни администрации /бивши и настоящи/, кмет, председател на ОбС, зам. кмет и други ръководители и служители в общински и районни администрации от цялата страна – пълен автобус!

Единадесета практическа конференция на НАСО РБ – Петровац, Черна Гора`2015

Месец юни е! Време за ... провеждане на традиционната Практическа конференция на НАСО РБ зад граница – единадесета поред! И всичко това отново в резултат от проявения интерес и предложенията по време на ХХІІІ ОС в Арбанаси и последвалите решения на УС.

ХІ практическа конференция на секретарите на общини извън работната среда бе проведена в периода 06.06. – 13.06.2015 г. в гр. Петровац, Черна Гора. 

Участници – 51, в т.ч. секретари на общини и районни администрации /бивши и настоящи/, зам. кмет, кмет на кметство,

Десета практическа конференция на НАСО РБ – остров Корфу, Гърция`2014

Ето че отново организирахме и проведохме практическа конференция зад граница – юбилейна, десета поред! И всичко това бе в резултат от проявения интерес и предложението ви по време на ХХІІ-то ОС в Стара Загора и последвалите бързи решения на УС. 

Х практическа конференция на секретарите на общини извън работната среда бе проведена в периода 09.06. – 15.06.2014 г. на о. Корфу, Гърция.

Участници – 40, в т.ч. секретари на общини/райони, един зам. кмет и други ръководители и експерти на общини. Не зная,