На 19-ти април в град Пловдив се проведе Отчетно-изборно ХХVII Общо събрание /ОС/ на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България. Големият форум стартира точно в 14.00 часа в Парк-хотел „Санкт Петербург“ с химна на България и химна на Европа, при дневен ред включващ приемането на нови членове, отчет за работата на Управителния съвет /УС/ и Контролния съвет /КС/ за 2017 г., финансов отчет за 2017 г., проект на бюджет за 2018 г., избор на членове на УС и КС, избор на Председатели на УС и КС.

На ХХVII ОС присъстваха  над 120 секретари на общини/райони - членове и кандидат-членове на НАСО РБ. Заедно с гостите, броят на всички участници надхвърли 130.

Заместник-кметът по култура и туризъм на Община Пловдив инж. Александър Държиков приветства делегатите – членове на Националната асоциация на секретарите на общини от цялата страна от името на Кмета на града – инж. Иван Тотев. „За мен е чест и удоволствие да приветствам с „Добре дошли“ в гр. Пловдив, членовете на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България. Една Асоциация на професионалисти, които имат цел, съвпадаща с тази на Кметовете на общини, а именно – да превърнем общините в по-добро място за живеене, администрациите да стават все по-компетентни, а гражданите и местния бизнес – все по-удовлетворени. Адмирирам стремежа на всички Вас да подобрите нормативната уредба в страната, да усъвършенствате капацитета на служителите и процеса на работа в администрациите, както и това, че полагате неуморни усилия и труд да създавате мрежа от експерти, даващи компетентни становища по актуалните въпроси на местното самоуправление. Приемете моите най-сърдечни благопожелания за успешна и ползотворна работа на днешния форум – 27-то Общо събрание на Националната асоциация на секретарите на общини! Бъдете все така успешни и отговорни в работата си! Продължавайте да утвърждавате авторитета на длъжността Секретар на община, защото Кметовете на общини разчитат на Вас “, се казваше в приветствието, в края на което бе отправена специална покана към всички секретари на общини в България да посетят Пловдив отново и през следващата 2019-та, когато градът ще бъде Европейска столица на културата.

„Приемане на нови членове” вече се утвърди като първа точка от дневния ред на общите събрания. В Пловдив бяха приети 17 нови членове. /виж приложен списък/. В делови порядък бяха обсъдени и приети отчетните документи за 2017 г., бюджета за 2018 г., както и бъдещи дейности на асоциацията.

Съгласно Устава, бе произведен и избор на нови управителни органи на НАСО РБ. Доверието на делегатите на ХХVII  ОС спечелиха следните колеги:

Управителен съвет: София Янчева - Благоевград – Председател, Божидар Кънчев - Бургас  и  Сезгин Бекир - Кърджали – Заместник-председатели и членове: Ангелина Топчиева - Пловдив, Кремена Събева - Карнобат, Соня Георгиева – община Добричка, Иван Борисов – Брезник, Мариян Паскалев – Лясковец, Иванка Иванова - Казанлък, Румяна Дъчева – Севлиево и Севдалина Джамбазка - Мездра.

Контролен съвет: Галина Арсенова – Брусарци – Председател и членове: Ивайло Велков – Кочериново, Гюлтен Еминова - Лозница, Антоанета Костадинова – Роман, Димитър Димитров - Угърчин,.

Нека поздравим колегите с избора им за членове на управителните органи на НАСО РБ и им пожелаем успех в бъдещата работа, за доброто на асоциацията, на секретарите и на техните общини/райони.

Facebook

SFbBox by website

logo title


sar
  Logo IPPM 2022