Честит 18-ти Рожден Ден, НАСО РБ!

Уважаеми колеги, скъпи приятели,

На 31 октомври 1997 г. в Плевен се състоя Учредителното събрание на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България /НАСО РБ/. Тогава 62 ентусиасти - секретари на общини поставиха началото на първата българска професионална неправителствена организация в сферата на местното самоуправление. През годините, въпреки превратностите на времето, стотици секретари на общини, членове на асоциацията, допринасяха за нейното изграждане и развитие. И ето, вече 18 години, с усилия и постоянство, НАСО РБ се развива, укрепва и утвърждава, в помощ и за доброто на своите членове и техните общини.

Дълбок поклон пред учредителите, пред всички бивши и настоящи членове на асоциацията и управителните й органи! Всички те, с активното си членство, допринесоха и допринасят НАСО РБ да е това, което е – достоен и уважаван партньор, работещ за отстояване на професионалните интереси на секретарите на общини и за реализиране на ефективно и отговорно местно самоуправление.

Поздравявам, в аванс, с „Добре дошли!” всички нови секретари на общини, които, убеден съм, през предстоящия мандат на местните власти ще се включат активно в организационния живот на асоциацията. Само така, с приемственост и  съвместните усилия на нови и стари членове, НАСО РБ ще се надгражда и ще продължи своето устойчиво развитие, преодолявайки успешно предизвикателствата от професионален и общ характер в сферата на местното самоуправление в Република България.

Честит празник!

Васил Панчаров

Изпълнителен директор на НАСО РБ